dijous, 4 d’octubre del 2012

Les RSS

Els blocs van en augment.
http://www.genisroca.com/wp-content/uploads/2007/11/rss-icon-transparentpng.jpg
By: http://www.genisroca.com
Dos maneres d'estar atent a la informació a Internet que ens interessa és mitjançant els blocs i les “news” però són maneres lentes de trobar el que busquem ja que tenim que anar bloc per bloc, news per news cercant la informació que volem. Hem de visitar de manera periòdica les webs per a veure els nous continguts. Això requereix molt temps i no sempre queda clar quines són les novetats de la pàgina.
Per això es crea al 1999 per Netscape, un format senzill que permetia a la pàgina web enviar automàticament les novetats als seus subscriptors, que amb el temps s'ha anat millorant.
Amb aquest format, anomenat RSS (Really Simple Sindication) la informació “ve a tu”. En una pantalla t'apareixen totes les novetats de les pàgines que segueixes.

En què consisteixen les RSS
El servei consisteix en la possibilitat de subscriure's al lloc web, de manera que si aquest publica contingut nou els interessats en aquest contingut puguin rebre no un avis de què s'ha publicat, sinó el propi contingut que ha estat actualitzat.

On es reben les actualitzacions?
Normalment no es reben al correu electrònic ja que cada vegada es troba més saturat. Existeixen eines especifiques anomenades “agregadors” per a gestionar des d'un únic punt les subscripcions RSS que tenim. Trobem diferents tipus, Netvibes, Bloglines, FeedReader i Google Reader, aquest últim el més utilitzat.
En aquests agregadors disposem de tots els continguts sense haver d'invertir temps en la seva localització.

Vídeo explicatiu
By: Leelefever

Informació extreta de: Gestió de la Informació i Educació, Carfelipe, Genís Roca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!